Warsztaty dla uczniów Zespołu Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu
W dniu 8 listopada 2024 roku dr inż. Piotr Maziarz wykładowca akademicki Wydziału Ekonomii i Zarządzania, w ramach obchodów Roku Edukacji Ekonomicznej, przeprowadził warsztaty w Zespole Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu pt. „Innowacje i kreatywność – jak mieć świetne pomysły”.
Zajęcia stanowiły doskonałą okazję do zapoznania się uczniów z nowoczesnymi metodami pracy w branżach usługowych i gastronomicznych, a także do poszerzenia ich umiejętności poszukiwanych na rynku pracy. Główne zagadnienia dotyczyły zrozumienia wpływu innowacji na rozwój wybranych dziedzin gospodarki, w szczególności nowoczesnych rozwiązań w branży usługowej i gastronomicznej. Warsztaty te pozwoliły młodzieży zdobyć również umiejętności praktyczne z zakresu zarządzania projektami innowacyjnymi.
Koordynatorem przedsięwzięcia z ramienia Zespołu Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu była Pani mgr inż. Dorota Bijan nauczyciel przedmiotów ekonomicznych.